Verzekeringen

U gaat binnenkort verhuizen en heeft alle voorbereidingen getroffen; zijn ook uw verzekeringen op orde? Voordat de daadwerkelijke verhdirect offertes aanvragenuizing plaatsvindt, is het belangrijk dat u voor uzelf nagaat:

  • Of uw inboedel tijdens de verhuizing goed verzekerd is
  • Lees voor de zekerheid uw verzekeringspolis hierop na om verrassingen te voorkomen
  • Stel uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte van uw nieuwe woonadres

verhuiswagen

De inboedelverzekering
De inboedelverzekering die u afsluit geldt zolang uw inboedel zich bevindt op het adres zoals aangegeven in de polis. Wanneer u uw inboedel verplaatst, bijvoorbeeld naar een tijdelijke opslagruimte, treden de beperktere polisvoorwaarden in werking.

Deze zogenoemde ‘dekking buiten de woning’ ligt een stuk lager en heeft daarmee gevolgen voor eventuele schadevergoeding. Wanneer de verhuizing of de opslag langer duurt dan de periode zoals deze in uw inboedel polis staat omschreven is het verstandig om een aparte verzekering af te sluiten. Vraag uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon om advies.

Het transport
Een verhuizing neemt in de meeste gevallen één of twee dagen in beslag. Hierbij wordt uw inboedel uit uw oude huis gehaald, direct in de verhuisauto geladen en vervolgens in uw nieuwe huis weer uitgeladen. Uw verhuizer heeft jarenlange ervaring en weet wat hij doet.

Ondanks de expertise van uw verhuizer kan er schade aan uw inboedel ontstaan of u raakt spullen kwijt. Het verhuisbedrijf is in zo’n geval aansprakelijk voor vergoeding. De vergoeding die wordt uitgekeerd is op basis van de dagwaarde van uw spullen. Er zijn echter een aantal gevallen waarin u uw verhuizer niet aansprakelijk kunt stellen voor opgelopen schade aan uw inboedel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • U heeft zelf uw spullen ingepakt en het laad en loswerk uitgevoerd
  • Schade aan elektronische apparatuur en het afsterven van planten

Kijkt u voor meer informatie over deze uitzonderingen uw ‘Algemene Voorwaarden voor Verhuizing’ hierop na. Deze wordt u kosteloos verstrekt door een erkend verhuisbedrijf. Wanneer u deze nog niet heeft ontvangen, vraag er dan naar bij uw verhuizer!"

Geheel naar uw persoonlijke wensen en budget
Bent u nog op zoek naar een verhuisbedrijf? Vraag dan direct gratis offertes aan van verhuizers bij u in de buurt. Zo kunt u snel en gemakkelijk verschillende aanbieders vergelijken; kies de verhuizer die het best bij uw persoonlijke wensen en budget past!

 

Ervaringen andere bezoekers

Goed advies op het gebied van verzekeringen
"Ik vond het best lastig uit te zoeken wat wel en niet verzekerd was en welk onderdeel verstandig was bij te verzekeren. Op deze website heb ik een goede verhuizer gevonden die mij hier over kon adviseren. Super gemakkelijk prijzen vergelijken. Prima!"
Toegevoegd: T. Faassen uit Tilburg (22-01-2012)
Waardering: 4/5

Snel oriënteren op verzekeringen
"Via deze website heb ik mij snel kunnen oriënteren op de kosten van mijn verhuizing, Wel zo prettig dat prijzen vergelijken! Heb uiteindelijk voor een verhuizer bij mij in de buurt gekozen die mij goed kon adviseren over mijn af te sluiten verzekeringen. Top!"
Toegevoegd: L. ter Haar uit Breda (19-1-2012)
Waardering: 4/5
 

Voordelen

  • Door ruim voordat u gaat verhuizen uw verzekeringsvoorwaarden nog eens goed na te lezen kunt u altijd inspelen op onvoorziene situaties
  • Op deze manier is de kans dat u schade oploopt aan uw inboedel tijdens de verhuizing minimaal

Veelgestelde vragen

Uit welke soorten inboedelverzekering kan ik kiezen?
Afhankelijk van het risico dat u wilt afdekken kunt u kiezen voor het type uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (ook wel genoemd “allrisk” of “van buiten komend onheil”).

Ik beschik over het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Krijg ik korting op mijn Inboedelverzekering?
Ja, met een Politie Keurmerk Veilig Wonen heeft u recht op 20% korting op de premie van uw Inboedelverzekering

Meer informatie?

De website verhuis.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van verhuisbedrijven bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veelgestelde vragen'.

Wenst u een goed voorbereide verhuizing? Lees dan ook zeker de informatie op onderstaande pagina's:

Wilt u meer weten over het verloop van uw verhuizing? Selecteer hieronder uw soort verhuizing:

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offertes aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen