Plannen om te verhuizen? Maak uw woning verhuisklaar!

Door op vrijdag, 08-06-2012, 10:12

Is verhuizen een lang gekoesterde wens van u maar kunt u geen koper voor uw huidige woning vinden? De afgelopen jaren is het steeds lastiger te worden huizen voor een goede prijs door te verkopen. Wachten tot de markt aantrekt is lang niet voor iedereen een sluitende oplossing. Trek daarom de stoute schoenen aan en bereid u voor op een verhuizing! Met onderstaande tips om uw woning verkoopklaar te maken komt u al een heel eind.

Met creativiteit en een actieve houding maakt u het verschil
Leken huizen voor de crisis zichzelf te verkopen, tegenwoordig moet er heel wat meer uit de kast worden gehaald om kopers te vinden voor uw woning. Maar is het ondoenlijk? Zeker niet! Bedenk u echter wel dat een veranderende situatie ook om een andere aanpak vraagt. Met creativiteit en actieve houding maakt u het verschil.

Begin bij de basis
Begin bij de basis en repareer kleine mankementen in uw huis. Repareer de druppelende kraan en verf de muur die al een tijdje op uw to do list stond. Geef uw badkamer een frisse uitstraling door bijvoorbeeld een nieuw douchegordijn op te hangen en vernieuw de kitvoegen. Geef daarnaast een potentiële koper de kans diens eigen persoonlijke wensen en voorkeuren in uw woning terug te zien. Berg persoonlijke spullen en accessoires zoveel mogelijk op.

Creëer rust en ruimte
Creëer ruimte in uw huis door meubels te verzetten en eventueel wat op te bergen in een andere ruimte. Zorg daarnaast voor rust in uw woning. Felgekleurde muren leiden af: kies eerder voor een zachte kleur en laat de wasmachine of radio tijdens bezoek van een potentiële koper uit.

Social media
Schuw ook niet de social media om uw woning onder de aandacht te brengen. Social media netwerken zoals Facebook en Twitter vormen een rijk netwerk aan vrienden en familie die op hun beurt ook weer verbonden zijn aan kennissenkringen. Door het bericht van uw woningaanbod te delen bereikt u op eenvoudige wijze een grote groep mensen. De kans dat hier de toekomstige koper van uw woning tussen zit is reëel waarmee het gebruik van social media zeker de moeite waard is.